Какво представлява сухото око

Какво означава „сухо око“?

Синдромът на сухото око е състояние, предизвикано от промени в количеството и/или качеството на сълзите. Сълзите се състоят от три основни слоя, които действат заедно за поддържане на очите в добро и защитено състояние. Ако балансът на тези елементи бъде нарушен, сълзите се изпаряват прекалено бързо, което води до нарушаване на стабилността на слъзния филм и образуване на сухи петна. Ако ви е необходима информация за сухото око, консултирайте се с очен лекар и обмислете употребата на овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA.


Дефиниция на сухото око

Сълзите спомагат за поддържане на очите овлажнени, здрави и в комфортно състояние. Сухото око (или синдромът на сухото око) е очно заболяване, което засяга количеството и качеството на сълзите, предизвиквайки усещане за сухота и дразнене на очите.

Проучванията показват, че около 3 милиона жени на възраст над 50 страдат от сухо око, но то може да засяга мъже и жени на всякаква възраст. Тъй като сухото око често се обърква с алергични състояния, то нерядко остава недиагностицирано и може да доведе до дълготрайни усложнения, ако не се лекува. Сухото око може и да е признак и на други медицински състояния.

Съществуват различни лечения, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите. Клинично доказано е, че каквато и да е причината овлажняващите капки за очи SYSTANE® намаляват както признаците (които лекарят може да измери), така и симптомите (които чувствате и усещате) на сухо око, предлагайки незабавно и продължително облекчаване.

Назад към началото

Продукти от Фамилия SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA предлагат високоефикасно лечение на сухото око с удължена защита и незабавен комфорт.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Gel Drops

Systane Gel eye drops (овлажняващ гел за очи) - подходящ за употреба през деня и през нощта като oсигурява облекчение на симптомите при умерена и тежка степен на сухо око.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Balance

Systane Balance овлажняващи капки за очи – допълват и стабилизират липидния слой на слъзния филм и предотвратяват неговото изпарение.

Научете повече