Какво представлява сухото око

Симптоми на сухото око

Синдромът на сухото око може да предизвика усещане на умора, глождене, сълзене или чувствителност към светлина на очите. За съжаление няма начин за пълно излекуване на сухото око, но овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA могат да предоставят продължително облекчение на симптомите на сухото око, които може да имате. Ако мислите, че може да имате сухо око, незабавно се консултирайте с очен лекар и обмислете употребата на овлажняващите очни капки SYSTANE® ULTRA с цел избягване на дългосрочни усложнения.


Диагностицирането на сухо око може да е трудно, тъй като съществуват множество различни възможни причини и допринасящи фактори за това състояние. В допълнение към това не всички пациенти изпитват едни и същи симптоми на сухо око .

Забелязали ли сте някой от следните симптоми на сухо око?

 • Сухота на окото
 • Дразнене на окото
 • Драскане в очите
 • Парене или смъдене на очите
 • Усещане за чуждо тяло (имате чувството, че в окото ви има нещо)
 • Глождене на очите
 • Умора на очите
 • Променливо или замъглено зрение
 • Фотофобия (усещане за чувствителност на очите към светлина)
 • Импулс за по-често мигане от обичайното
 • Общ очен дискомфорт
 • Прекомерно отделяне на сълзи

Ако имате един или няколко от горепосочените симптоми, възможно е да имате сухо око. За да сте сигурни обаче, най-добре е да се консултирате с очен лекар.

Клинично доказано е, че овлажняващите капки за очи SYSTANE® предоставят незабавна, продължителна защита и комфорт.

Прекомерно отделяне на сълзи

Възможно е да не свързвате прекомерното отделяне на сълзи със сухо око, но това е един от най-честите симптоми на сухо око. Ако повърхността на окото е увредена и не задържа сълзите както би трябвало, жлезите, отделящи сълзите, може да се активират за произвеждане на повече сълзи.

Дългосрочни усложнения

Ако мислите, че имате сухо око, много е важно да се лекува възможно най-скоро. Въпреки че симптомите може да започнат с леко дразнене, те може да станат много тежки. Освен това в някои случаи дългосрочното увреждане на роговицата в резултат на сухо око може с течение на времето да доведе до нарушение на зрението.

Когато се появят симптомите на сухо око, овлажняващите капки за очи SYSTANE® предоставят непосредствен, продължителен комфорт и овлажняване, предпазвайки очите от увреждане и осигурявайки здравословна среда за възстановяването им.

Назад към началото

Продукти от Фамилия SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA предлагат високоефикасно лечение на сухото око с удължена защита и незабавен комфорт.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Gel Drops

Systane Gel eye drops (овлажняващ гел за очи) - подходящ за употреба през деня и през нощта като oсигурява облекчение на симптомите при умерена и тежка степен на сухо око.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Balance

Systane Balance овлажняващи капки за очи – допълват и стабилизират липидния слой на слъзния филм и предотвратяват неговото изпарение.

Научете повече