Какво представлява сухото око

Тест за сухо око

Ако мислите, че имате сухо око, вашата следваща стъпка е да се консултирате с очен лекар, тъй като той/тя може да извърши необходимите тестове за диагностициране на сухото око и да определи тежестта на заболяването.

Дори преди да посетите очния си лекар, можете да използвате обикновен индикатор, наречен тест за Време на симптоматично разкъсване на слъзния филм (SBUT), за да установите дали има вероятност да страдате от сухо око.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА НАПРАВИТЕ ТЕСТА ЗА СУХО ОКО


ТЕСТ за сухо око

  1. Вземете хронометър или часовник.
  2. Мигнете 2 пъти, след което започнете да гледате право напред, като внимавате да започнете отброяването веднага след второто мигане.
  3. Избягвайте да мигате възможно най-дълго.
  4. Отбележете времето, когато започнете да усещате очен дискомфорт (парене, глождене, сухота и т.н.)
  5. SBUT е периодът от време (в секунди), който изтича между последното пълно мигане и момента на усещане на очен дискомфорт.

Ако вашият SBUT е 5 секунди или по-малко, възможно е да имате сухо око, тъй като слъзният филм в очите ви се разкъсва прекалено бързо, при което очната повърхност остава незащитена. Ако мислите, че може да имате сухо око, консултирайте се с очен лекар за подходящо лечение и обмислете употребата на овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA.

Назад към началото

Продукти от Фамилия SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA предлагат високоефикасно лечение на сухото око с удължена защита и незабавен комфорт.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Gel Drops

Systane Gel eye drops (овлажняващ гел за очи) - подходящ за употреба през деня и през нощта като oсигурява облекчение на симптомите при умерена и тежка степен на сухо око.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Balance

Systane Balance овлажняващи капки за очи – допълват и стабилизират липидния слой на слъзния филм и предотвратяват неговото изпарение.

Научете повече