Истории за облекчение

Дженифър, 42*

След тежък ден на работа най-много обичам да си легна удобно с интересна книга за четене. Или по-точно обичах да го правя, докато не започнах да усещам постоянна умора и дискомфорт на очите. Не след дълго едва успявах да се концентрирам върху работата си, а да не говорим за любимите ми книги. За щастие, се посъветвах с моя очен лекар, който препоръча овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA за облекчението, от което се нуждаех.


Добре, признавам си – обичам любовни романи.

Имам малка книжарница и човек би си помислил, че мога да направя по-добър избор. Но след цял ден сред класическите творби предпочитам да прекарвам вечерите си с чаша чай и любовен роман.

Наскоро обаче изглеждаше, че вечерите ми със злочестите влюбени щяха да приключат, тъй като започнах да усещам постоянна умора и дискомфорт на очите.

Напрягам очите се значително, докато работя в книжарницата си. Ако не подреждам книги, гледам екрана на компютъра и след 8 часа четене на дребен шрифт започнах да усещам парене в очите. Преди беше достатъчно да оставя очите си да починат от фокусирането, но напоследък усещането за умора, смъдене сякаш започваше по-рано и продължаваше по-дълго, независимо колко почивки правех.

С времето очите ми започнаха да изглеждат по-зле – изморени, подути и зачервени. Опитах някои от капките за очи, които премахват зачервяването, но въпреки че очите ми изглеждаха малко по-добре, изобщо не ги усещах така.

Накрая се стигна до там, че в края на работния ден очите ми бяха толкова изморени и раздразнени, че вече нямах желание да чета любовните си романи. А какво е животът без малко романтика?

В търсенето си на облекчение, или поне на обяснение защо така изведнъж изпивам постоянна умора и дискомфорт на очите, отидох да се консултирам с очната си лекарка. Тя ми обясни, че макар да е възможно натоварването на очите ми на работа да не се отразява добре на състоянието, истинският проблем е очно заболяване, наречено синдром на сухото око.

Оказва се, че с напредване на възрастта организмът не винаги произвежда сълзи така, както би трябвало. Без защитата и овлажняването, които сълзите осигуряват, в очите могат да се образуват сухи петна, от които очите изглеждат и се усещат по-зле.

Страхувайки се от най-страшното, попитах дали има нещо, което мога да направя, за да мога отново да чета любимите си книги. Лекарката ми каза, че въпреки че няма начин за пълно излекуване на сухото око, има няколко метода за лечение на сухото око, като най-често използваният е с изкуствени сълзи. Препоръча ми да опитам овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA за продължително овлажняване и предпазване от симптомите на сухо око.

Опитах SYSTANE® ULTRA и благодарение на тяхното продължително овлажняване и облекчение1 очите ми изглеждат и се чувстват по-добре, отколкото от доста време насам. С лечението за сухо око, което ми помага през деня, сега е много по-лесно да се концентрирам върху работата си. Най-хубавото е, че отново мога да чета любимите си книги!

Това е моята история. SYSTANE® може да не са от полза за всички, но на мен ми помогнаха, а може да помогнат и на вас.

*Написана по действителни преживявания.

1. Lane S, et al. An evaluation of the in vivo retention time of a novel artificial tear as compared to a placebo control. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. 2009 50: E-Abstract 4679.

Назад към началото

Продукти от Фамилия SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA предлагат високоефикасно лечение на сухото око с удължена защита и незабавен комфорт.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Gel Drops

Systane Gel eye drops (овлажняващ гел за очи) - подходящ за употреба през деня и през нощта като oсигурява облекчение на симптомите при умерена и тежка степен на сухо око.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Balance

Systane Balance овлажняващи капки за очи – допълват и стабилизират липидния слой на слъзния филм и предотвратяват неговото изпарение.

Научете повече