Успокояване на сухото око

Научни факти за SYSTANE®

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® действат на две нива за подпомагане на намаляването на симптомите на сухо око. Първо, SYSTANE® предоставя незабавно овлажняване, успокоявайки свързаните с дискомфорт сухи области на очите. След това, като изгражда дълготраен предпазен слой SYSTANE® осигурява стабилна среда за излекуване на тези сухи области. Заедно тези два стадия подпомагат предоставянето на дълготрайно облекчение на сухото око.


В момента, в който капка от овлажняващите капки за очи SYSTANE® влезе в очите ви, продуктът започва да действа заедно със сълзите за подпомагане на намаляване на симптомите на сухо око.

Сухото око е директен резултат от сухите области, образували се в очите ви или поради неподходящо количество сълзи, или поради прекалено бързо изпаряване. Тъй като тези сухи области могат да предизвикат още по-бързо разкъсване на слъзния филм, което от своя страна да предизвика порочен кръг от влошаване на симптомите. SYSTANE® ви дава решение.

Създаден за справяне с тези причини за сухо око на две нива, SYSTANE® първо осигурява непосредствено овлажняване на очите, подпомагайки облекчаването на дискомфорта, предизвикан от тези сухи области. При разпространяването си върху очите SYSTANE® всъщност регулира нивото на pH за съответствие с това на вашите естествени сълзи, осигурявайки подобрено облекчение, което е съобразено с характеристиките на вашите очи.

Едновременно с това SYSTANE® действа заедно със сълзите за изграждане на гелоподобна мрежа, която се прикрепва към повърхностните клетки на очите. Използвайки тази мрежа като средство за захващане, SYSTANE® изгражда слой, осигуряващ продължително овлажняване, което от своя страна действа като щит за подпомагане на предпазването и облекчаването на повърхността на очите.

Мигането по принцип подпомага поддържането на очите чисти и в комфортно състояние чрез разстилане на нови слоеве от слъзния филм върху повърхността на очите. Когато липсва подходящият слъзен филм, процесът на мигане може всъщност да влоши сухите области, тъй като клепачите срещат по-голямо съпротивление от обичайното. Най-добрите защитни средства на очите могат да станат основните причинители на сухо око.

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® осигуряват устойчив овлажняващ слой, по който клепачите да се плъзгат гладко. Този слой не само предпазва сухите области от раздразване, той всъщност предоставя здравословна среда.

Голям брой капки за очи добавят обем към слъзния филм, докато допълнителното овлажняване се отмие от очите. SYSTANE® действа за запазване на овлажняването в очите ви. Проучванията показват, че SYSTANE® предоставя както по-добро овлажняване (способността за намаляване на триенето – в този случай между клепача и повърхността на окото), така и по-дълго задържане (способността за задържане върху окото), отколкото други капки за очи, предлагани на пазара. Това означава защита и комфорт, които траят дълго, дълго време. Не е изненадващо, че те са изкуствените сълзи, предпочитани както от лекарите, така и от пациентите!

Назад към началото

Продукти от Фамилия SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA предлагат високоефикасно лечение на сухото око с удължена защита и незабавен комфорт.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Gel Drops

Systane Gel eye drops (овлажняващ гел за очи) - подходящ за употреба през деня и през нощта като oсигурява облекчение на симптомите при умерена и тежка степен на сухо око.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Balance

Systane Balance овлажняващи капки за очи – допълват и стабилизират липидния слой на слъзния филм и предотвратяват неговото изпарение.

Научете повече