Какво представлява сухото око

Какво представляват сълзите?

В повечето случаи най-вероятно се сещате за сълзите само когато сте тъжни или режете лук. Сълзите обаче винаги работят усилено, поддържайки очите здрави и зрението ясно. Може да възприемаме сълзите просто като солена вода, но те всъщност са изградени от комплексна смес от съставки, която трябва да са в идеален баланс, за да поддържат очите подходящо овлажнени и комфортни. Ако този баланс се наруши, може да започнете да усещате сухота и раздразнение на очите.


Структура на слъзния филм

Всеки път когато мигнете, върху повърхността на роговицата се разстила тънък слой сълзи. Този овлажняващ слой или слъзен филм образува предпазно покритие, овлажняващо очите и отмиващо всички чужди частици, които могат да предизвикат увреждане или замъгляване на зрението.

Трите основни компонента са изключително важни за образуването на слъзния филм, който покрива роговицата.

Ако някой от слоевете се изчерпи, може да се наруши стабилността на слъзния филм и да доведе до проява на признаци и симптоми на сухо око.

Назад към началото

Продукти от Фамилия SYSTANE®

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

Овлажняващите капки за очи SYSTANE® ULTRA предлагат високоефикасно лечение на сухото око с удължена защита и незабавен комфорт.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Gel Drops

Systane Gel eye drops (овлажняващ гел за очи) - подходящ за употреба през деня и през нощта като oсигурява облекчение на симптомите при умерена и тежка степен на сухо око.

Научете повече
SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® Balance

Systane Balance овлажняващи капки за очи – допълват и стабилизират липидния слой на слъзния филм и предотвратяват неговото изпарение.

Научете повече